#QandA

Q: Hej! Jag ska också åka som utbytesstudent till USA i höst och jag läste att du hade börjat planera vilka ämnen du ville läsa. Vet du om det finns någon hemsida där det står vilka ämnen man kan läsa eller så? :) kram Elsa!

A:Hej! Vad roligt!! Jag har försökt leta lite på internet om vilka ämnen som var tillgängliga men det var ganska svårt att hitta, så jag har läst andra bloggar av utbytesstudenter och vad de valt/valde. Men jag tror att förutom olika sporter och så, så finns det dom klassiska ämnena (matte, engelska, historia, religion, hemkunskap du vet) och sedan har jag hört att det ska finnas datadesign, debatt, kör, musikal/teater, ekonomi, psykologi och kanske journalisik och mycket mer. Kram!


#Home

Tillbaka från Polen. Detta har varit den roligaste resa någonsin med klassen! Det var 22 timmars bussresa ner 22 timmars bussresa hem så det var lite jobbigt, men så värt det! Många uppleverser och fina minnen. Vi har besökt saltgruvan i Krakow, Auschwitz, torget, en giganstisk galleria m.m Jag har nog den bästa klassen ever :)


åtta av de hundratjugotvå bilderna jag tog


#POLEN

Om en timme sitter jag på bussen till Polen! Ses om en vecka!

#Packarväskorna

Sitter just nu och har börjat småpacka inför Polen. Kan inte fatta att jag snart ska iväg med min älskade klass :)
Ogillar däremot att packa, det känns som att det alltid är något som man glömmer. På måndag får vi skoltröjorna också!!

found on: http://itsjustjen.tumblr.com/

#Color InspirationVill ha en sån här hårfärg i sommar. :)


#STSÄr med på Utbytesstudent.se!

Jag vill bara säga att till er som funderar på att studera utomlands. Ta chansen! Jag är som upprymd av tanken att få åka. Har fått höra så fantisktiska historier, läst bloggar från andra utbytesstudenter och sett videos. Detta tror jag kommer vara ett av mina bästa beslut här i livet.
Vill också rekommendera STS när ni väljer organisation. De är riktigt hjälpsamma och svarar på alla frågor du har! Jag känner mig väldigt bra förberedd inför mitt år.


#Sunday


Bild från weheartit.com

Söndagar brukar alltid vara slappdagar. Dagar då ingenting händer. Men idag känner jag mig oerhört kreativ. Ska måla och skriva tills fingarana blöder. Tror också det är idag som vi ska skaffa scenkläder till teatern. Älskar denna söndagen!


#George Bernard Shaw


#Awesomepeoplehangingouttogether

James Dean & Elizabeth Taylor

Paul McCartney & Michael Jackson

Bob Dylan & Johnny Cash

Michael Cane, Morgan Freeman & Liam Neeson

John Lennon & Mick Jagger

Meryl Streep & Stanley Tucci

Källa: Tumblr

#Grattis

Grattis pappa! Älskar dig!

Just nu känns kemilektionen längre än vanligt. Det går riktigt sakta, börjar tro att någon vetenskapsman under dagen ändrat tidens hastighet.
Ikväll ska vi fira pappas födelsedag på stans bästa pizzeria, eller bästa restaurangen enligt mig ;)
Sedan ska jag nog sticka ner till dansen, kommer kanske lite senare bara eftersom vi firar pappa.

Have a great Tuesday!

#Shutter Island

Såg Shutter Island igår. Vet inte än om den är jättebra, hemsk, spännande eller sorglig. Kanske allt på samma gång? På något sätt älskar jag den och ogillar den samtidigt.

#ParisDrömmen om att resa tar aldrig slut. Någon gång ska jag köpa en karta över världen och sätta en nål för varje ställe jag vill besöka.

#Friend

Sov över hos Cornelia från igår till idag. Vi hade askul. Först bade vi tunna sedan såg vi mest på film och käka tacos och popcorn. Nu i morse kom vi på den sena bussen till skolan så vi blev en del sena. Aja, vad gör man inte för några extra minuters sovmorgon?? :D


#Färdighetstest

Var på dansintagningstest (långt ord) igår. Eller färdighetstest kanske det heter. Även fast jag ska gå gynmasiet ett år senare får jag ändå göra testet nu. Jag tror det gick bra/hoppas det i alla fall. Jag fick prova på mordern, balett och street. Hur kul som helst!!! :)

#SummerJag antar väl att alla skriver detta, men jag behöver sommar! Det är deprimerande med vinter 24/7. Nog för att det är mycket roligt som kommer händ nu i slutet av vintern/början på våren, men jag vill sitta utomhus klockan 7 på morognen och dricka te i en blommig kopp, ha solblekt hår och cykla till stranden. Få tillbaka sommarfräknarna och gå till skolan utan jacka eller kofta.

#...


#6månader


Bläddrar igenom Svensk Maffia - fortsättningen som jag köpt på bokrean. Jättenöjd att jag köpte den boken. Snart är det tre-timmars teaterträning.

Nu är det 6 månader kvar tills USA! Känns så overkligt. Men först är det avreseläger med STS i maj. Ska bli så sjukt kul! Nu har man börjat planera lite inför USA. Typ vilka ämnen man vill läsa, vad ska man packa med sig i resväskan (har redan gjort en packlista), är den några speciella regler/normer man borde känna till, and the list goes on and on. Nervositeten går upp och ner. Ibland kan det kännas som att det ändå är lång fram i tiden ännu så därför är man lugn, men i vissa fall när man fattar vad man egentligen ger sig in i får jag ett hoppbehov och kan inte sluta le. Man känner aldrig "Nej, vad har jag gjort" utan det är enbart en förväntan. Detta är definitivt det största jag gjort under mitt 15/16 åriga liv!

#changed


#ThePianistI morse såg jag och några andra klasskompisar Pianisten. Riktigt bra film! Väldigt hemsk och tragisk, men skådespelarna är helt underbara.

Äntligen fredag! Jag och min syster har lagat BLT och sitter nu och tittar på Year One på kanal 3.

#Schoolisboring

Ganska gammal bild på mig och Elin

Vem kunde anat att skolan var såååå tråkig?? Nädå, situationen är hanterlig, men långt ifrån rolig. Utan de sköna kompisarna hade känslan varit på samma nivå som en latrin. Idag ska jag vara duktig och plugga matte tills promille-tecknet rinner ur öronen. ;)
Skriver lite brutalt nu, men jag är på ett brutalt humör.

#goodbyehello